Vandaag had ik weer zo’n dag. Met het verkeerde been uit bed gestapt, najaarsmoeheid, wat de oorzaak ook is, dat maakt niet uit. Er is altijd een oplossing voor. En wel deze: “Aarden”.

En daarom dacht ik vandaag aan een gedicht dat ik maakte in het voorjaar van 2015 toen ik met goede vriendin en getalenteerde kunstenares Monica Knaapen begon aan een fijn hobby project: Het maken van een orakelkaarten set. “Aarden” was mijn eerste tekst die ik aanleverde en waar Monica een beeld bij maakte. We hadden een hele ludieke opzet voor onze kaartenset bedacht en hebben er een aantal samen gemaakt. En veel lol gehad. En toen besloten we dat we er allebei niet aan toe waren om dat project voort te zetten. Maar we waren er allebei wel erg blij van geworden!

Monica is inmiddels druk doende met een project waarin enkele van die beelden terugkomen, ze maakt een boek genaamd I AM woman. En ik …. ik voel een aandrang om deze kaart te plaatsen op mijn blog. Omdat het zo’n herkenbare boodschap is, die niet makkelijk is om te horen, maar wel goed. Ik hoop dat je het mooi vindt! (En zo ja, laat dat vooral weten in een reactie, dat vinden we fijn!)

Aarden

Waarom je moet?
Dat is niet altijd te zeggen
En wat het voor je doet niet zomaar uit te leggen.
Even aarden is helemaal terug gaan naar het begin
geen buitenkant meer ervaren, alleen maar binnenin
Even aarden is helemaal terug gaan naar de basis
waar alleen het wezenlijke waar is

Leg jezelf neer op de grond en laat je letterlijk dragen
of ga nog dieper door een kuil te graven
en RUST, RUST en hoor de stilte onder je
en weet …..ze kunnen wel even zonder je
want jij moet nodig even op aarde komen
nieuwe energie opdoen,
zodat alles weer kan gaan stromen