Het onderwerp “vrouwelijke energie” fascineert me al jaren, wat is het precies en waarom is het zo in de verdrukking geraakt?

Als je dit onderwerp bestudeert kom je vrouwen uit de geschiedenis tegen en Maria Magdalena is daar een van. Daarom ging ik begin dit jaar naar een lezing van Daniëlle van Dijk over dit onderwerp. Daniëlle is de schrijfster van de boeken “het Christusbewustzijn”, “Maria Magdalena, vrouw naast Jezus” en “Magdalena Magdalena uit de verf“. Die lezing was zó interessant en Daniëlle kan zo vol passie en bevlogenheid vertellen, dat ik haar vroeg of ik haar mocht interviewen voor mijn blog.

Het is een heel fijn gesprek geworden, over waarom het belangrijk is, het eigenlijke verhaal van Maria Magdalena en wat het voor praktisch nut heeft dat de mannelijke en vrouwelijke energie in balans komt. En zo komen we naast uitleg over het gnostisch Christendom ook op tempeliers, kruistochten en belanden we zelfs even in Avalon 😉

Na het gesprek zie je nog videomateriaal van onze tocht door Utrecht waarin Daniëlle laat zien dat Maria Magdalena daar nog op verschillende plekken is terug te vinden, ondanks verwoede pogingen haar ook daar uit te gummen.

Ik wens je veel kijk en verwonderplezier en ga vooral eens een lezing bijwonen van deze fijne vrouw. Meer informatie over haar vind je op: de website van Daniëlle van Dijk

Aanstaande vrijdag 1 december geef ik voorlopig mijn laatste RODE TENT AVOND.

Super fijn als je er bij bent!

We gaan spelen met het thema “licht en donker”. We gaan een deelkring houden waarin we terugkijken op het afgelopen jaar, wat was licht, wat was donker? Wat willen we meenemen naar het nieuwe jaar en wat willen we achterlaten?

We gaan daarna lekker bewegen en loslaten met wat energetische yoga oefeningen (die makkelijk te doen zijn hoor!) en dans.

En we eindigen met een lekker soepje en napraten!

Hier kun je je plekje reserveren:
Reserveer een plekje in de tent van 1 december!

Op de avond zelf betalen kan ook, maar laat me wel weten dat je komt via info@moniquecoppens.nl zodat ik weet hoeveel soep ik moet koken 😉