vredeslabyrint website header met foto's

In een doolhof raak je de weg kwijt, in een labyrint vind je je weg

Een labyrint is een geometrisch patroon waarin één lijn, één weg naar binnen kronkelt. Je kan dit labyrint bewandelen. Het patroon kan eruit zien uit als een doolhof, maar dat is het niet. In een doolhof zijn er veel doodlopende wegen en raak je de weg kwijt. Je zoekt je weg. Het labyrint heeft maar één weg. Naar binnen. En weer terug naar buiten. Je vindt altijd je weg, je kan het niet missen! Het labyrint staat daarmee symbool voor je levenspad. Je kan niet níet op je pad zijn en als je je daaraan over kunt geven, kun je met meer vertrouwen en rust je levenspad bewandelen, je komt er toch wel.

Het Vredeslabyrint ligt in Tilburg Noord en bied je de mogelijkheid een meditatieve wandeling te maken waarin je naar binnen keert, maar ook contact maakt met de natuur. Het is gebouwd op een terrein dat vroeger diende als opslagplaats voor wapens en militaire uitrustingen van het Ministerie van Defensie. Vandaar de naam Vredeslabyrint, om ons eraan te herinneren dat alles te transformeren is. Waar ooit een wapenarsenaal stond ligt nu een meditatief labyrint. Hoe mooi is dat!

De ervaringen die mensen hebben in dit labyrint kunnen sterk verschillen. De ene persoon ervaart het als een rustige, prettige wandeling. De ander krijgt antwoorden op vragen waarmee werd geworsteld en weer een ander heeft een compleet mystieke ervaring. Het pas altijd precies bij wie je bent en wat je nodig hebt. Kom het zelf ervaren! Er zijn met enige regelmaat wandelmomenten waarbij je meer uitleg krijgt over het labyrint. Je kunt dan het Vredeslabyrint lopen, een wandeling maken door de natuur en er is altijd een heerlijk kopje thee met iets lekkers. Hieronder vind je een overzicht van de data waarop je kunt komen wandelen. Naar alle waarschijnlijkheid moet het labyrint eind 2018 opgeruimd worden helaas, dus plan je bezoek in en laat het niet liggen. Het is een hele fijne ervaring!

Kom een lente wandeling maken op 23 maart!

Op vrijdag 23 maart kun je een lente wandeling komen maken in het Vredeslabyrint. De lente-equinox heeft dan net plaatsgevonden: Op 21 maart zijn de dag en nacht even lang. Dat is het moment waarop het jaarfeest Ostara wordt gevierd, een viering van het aanbreken van de lente met eieren, hazen en andere vruchtbaarheidssymboliek. Klinkt bekend hè? Deze symboliek is overgenomen door de kerk en in het paasfeest gestopt. Wij gaan echter lekker stilstaan bij de bron van het feest, de natuur. De bomen zijn nog kaal maar er ontkiemt al vanalles in en rondom het labyrint!

Je kunt je wandeling op twee verschillende tijstippen laten starten
om 11.30 en om 13.00

Je kan je ticket alleen via de webshop kopen, niet aan het hek. Dit in verband met de logistiek van het geheel.

Klik hier om je wandeling te reserveren:

Starttijd 11.30 klik hier

Starttijd 13.00 klik hier

Mocht je vragen hebben, mail ze dan naar info@moniquecoppens.nl

Na aankoop ontvang je een aantal dagen voor aanvang de routebeschrijving en nadere uitleg. (lokatie Tilburg)