Ongeveer een jaar geleden deed ik een online cursus “channeling”, omdat ik daar erg nieuwsgierig naar was en omdat ik had gehoord dat iedereen dat in principe kon. Ik vond het wel wat eng, maar de nieuwsgierigheid won. Ik deed een paar keer mee met de cursusvisualisatie en de boodschappen die ik kreeg waren nuttig en fijn, maar ook …. gewoon wel logisch.

Het maakte me onzeker, werkt dit nu echt? Of is dit gewoon mijn eigen advies aan mezelf?

Al snel liet ik die oefeningen weer voor wat ze waren. Tot ik een tijdje geleden erover praatte met een lieve vriendin van mij, Bettina Kotterink van Kristallen Engel, die engelenadvies channelt voor mensen. Ze heeft ook een wekelijkse channeling in haar facebookgroep die erg mooi is, zie hier). Ik vertelde haar dat ik de boodschappen die ik had ontvangen te logisch vond en daarom dacht dat ik ze zelf had geschreven, dat ik niet echt wat channelde. Zij gaf me het advies de channelings op te schrijven en na een paar dagen te herlezen. Want als je channelt, heb je je energie verhoogt en ben je erg verbonden met de bron van de boodschap. Dan vind je het heel logisch, heel eigen. Maar als je later weer in je eigen energie zit, dan kan een boodschap heel anders aanvoelen, als wijze raad, advies wat je niet “allang wist”.

Een paar weken geleden vond ik zo’n boodschap die ik vorig jaar tijdens de cursus heb opgeschreven, het is een boodschap van de bomen. In mijn visualisatie zag ik een soort boomachtige wezens tussen de bomen. Ik herlas de tekst en dacht….wow, ja, dit is een mooie boodschap.

Het voelde helemaal niet zo “eigen”, want het is iets waar ik zelf erg vaak mee worstel en waar ik helemaal niet makkelijk op durf te vertrouwen. Het is een boodschap waar ik echt regelmatig aan herinnert mag worden en ik denk dat dit ook voor anderen zo kan zijn.

Daarom heb ik besloten het bericht van de bomen op mijn blog te plaatsen, dan mag jij, de lezer, zelf bepalen of het uitmaakt waar de tekst vandaan komt. Én ik heb besloten voor mezelf om een wat uitgebreidere cursus te gaan doen op dit vlak, met anderen in een ruimte, zodat je bij elkaar kunt checken wat er gebeurt. In januari begint deze cursus, hieronder vind je er meer informatie over, want er zijn nog drie plekken beschikbaar (ik ben de organisator, Esther Oomen van Natuurlijke Aandacht geeft de cursus)

Maar nu eerst de boodschap van de bomen, hopelijk geeft het jou ook wat! (Superfijn als je me wat laat weten in de reacties hieronder op de pagina!)

Verstil.
Dat vind je moeilijk.
Het is druk om je heen, druk in de wereld.
Je hebt veel balletjes die je in de lucht moet houden.
Je denkt dat je daarbuiten eerst dingen rustig moet krijgen zodat jij rust krijgt, kunt verstillen, maar het omgekeerde is het geval.
Jij moet verstillen. Dat wat je buiten je ziet is een afspiegeling van je innerlijke staat.
Dit geldt voor de hele wereld. Het draait als een gek, tolt omdat mensen tollen van binnen. Verscheurd zijn.
We gaan niet de goede kant op en om daar verandering in te brengen moet eerst die grote razende machine tot stilstand komen.
Mensen kunnen dat doen, allemaal ieder voor zich door van binnen te verstillen en die grote uitwendige gekte, drukte & razernij niet meer te voeden.
Je denkt “Ik moet mijn agenda leegmaken, mij huis opruimen, dan ontstaat rust”, maar het is omgekeerd.
Midden in de drukte, de rommel, moet jij verstillen. Vrede zijn. Zijn. Stil, aanwezig, open.
En door die ruimte te maken, komt er een beweging op gang die ook buiten je voelbaar gaat zijn.
De moeilijkheid is dus dat we het andersom beleven. Alsof we geen grip hebben op de dingen, we voelen ons machteloos, maar we hebben grip op de dingen binnen.
Daar zit onze kracht. Het moeilijke is wel dat het fysieke meer tijd nodig heeft om de verandering zichtbaar te maken.
Dus je moet even volhouden voordat je resultaat ziet, daarna wordt het makkelijker.
Dan weet je wat je doet en waarvoor je het doet.
Dan is er vertrouwen


Meer inspiratie?

Schrijf je in voor mijn “Liefdesbriefjes” en ik stuur je om de twee weken een mail met inspiratie, mooie woorden en fijne oefeningen om werk te maken van je wensen! Klik hier om je aan te melden voor de liefdesbriefjes!

Een magische reis naar binnen

Ik heb een supermooi online programma “De Magie van Yoga Nidra”. Dit is erg geschikt voor je als je beter in contact wilt staan met jezelf en je intuïtie en vernieuwing zoekt in je leven. Als je er klaar voor bent je ziel het roer in handen te geven en op avontuur te gaan. Al werken we óók aan je bewuste wensen in dit programma. Het is een reis van 5 weken, die je daarna vaker kan doen, met begeleiding in de vorm van een facebookgroep en regelmatige coachingscalls. Ga op innerlijk avontuur! Hier vind alle informatie: De Magie van Yoga Nidra

Coaching

En als je na het lezen van dit blog het gevoel hebt “JAAAAAA” ik wil ook uit dat te kleine doosje en je hebt hulp nodig om op gang te komen, dan is een coachingstraject wellicht passend voor je. Een eerste stap is dan om een ontdekgesprek met mij aan te vragen.
Hier vind je alvast wat informatie: Coaching