Ik was eens op een netwerkbijeenkomst waar een personal shopper een presentatie gaf. Ik was wel nieuwgierig want ik kende haar. Ze was nogal prominent in het nieuws geweest. En daar vertelde ze ook over in haar presentatie. Blijkbaar was zij de eerste personal shopper van Nederland. Ze vertelde dat ze daarom werd geïnterviewd en in tijdschriften en op tv te zien was geweest en … dat ze op dat moment nog nooit een betalende klant had gehad! Ik vond dat zo wonderlijk. Wat knap dat ze dan van die interviews kan doen, want wat zeg je dan? Ik heb het haar niet gevraagd, maar ik denk dat ze er dan maar wat om heen heeft gekletst.

Maar het is een bekend probleem, als je begint met je bedrijf dan heb je niet meteen betalende klanten. En dat eerste “schaap” wil je dolgraag over de dam hebben. Want je word er een beetje nerveus van. Want wie huurt er nu een iemand in die nog geen klanten heeft? Wie huurt er nu iemand in die nog niet succesvol is?

Ik heb me hier ooit op laten coachen en daar heb ik een mooie doorbraak in gehad. Mijn coach vertelde me dat het een beperkende overtuiging was dat “mensen alleen maar een coach huren die al succesvol is”. En zo’n overtuiging kan je heel erg in de weg zitten. Het hindert je om actie te ondernemen, en het helpt je ook niet mee als je in gesprek bent met mensen die je als klant zou willen. Want in dat soort gesprekken denk je dan al snel dat je eromheen moet kletsen. Je wilt dat ze denken dat je al betalende klanten en succes hebt.

Mijn coach stelde een nieuwe overtuiging voor:

Wat als mensen je niet inhuren omdat je succesvol bent, maar dat ze je inhuren omdat je zo eerlijk bent? Gewoon een echt mens, zonder bullshit. Dat je tegen die potentiële eerste klant kan zeggen “Hey, ik kan je echt helpen met dit probleem en het lijkt me te gek om met je te werken!” zonder samengeknepen billen van de spanning, omdat je niet bang bent om eerlijk te zijn over de fase waarin je bedrijf zicht bevindt, mocht dat ter sprake komen.

Ik vond het een verademing toen ik erover na dacht. Ik kan dat geloven, dat mensen je inhuren omdat je eerlijk bent! Ik hou zelf namelijk van mensen die er niet omheen lullen. En die bijvoorbeeld ook vertellen over wat er niet lekker loopt. En die gewoon toegeven als ze een fout maken of als ze iets niet weten. Ik heb ooit mijn coachopleiding gedaan bij een man die tijdens een lezing “dat weet ik niet” antwoordde op een vraag. Ik vond dat verfrissend en betrouwbaar. Doe mij die maar!

Dus, mocht je er last van hebben. Dat je denkt dat je je anders voor moet doen dan je bent of dat je de werkelijkheid op moet poetsen, dan hoop ik je bij deze een betere overtuiging te hebben gegeven.

Behalve als ze bellen voor een interview. Dan lul je er gewoon omheen en pak je je kans, okay? 😉