Ik hou van dinsdagen.
Ik ben geboren op een dinsdag.
Ik heb me altijd afgevraagd of die twee feiten een onderling verband hebben. Wie weet?

Wat ik fijn vind aan dinsdagen, is dat het geen maandagen zijn.

Ik moet altijd wat opstarten op maandagen. Maar dat wil ik dan eigenlijk nog niet.
Op maandagen wil ik lekker meanderen, een beetje doen wat ik wil, niet te veel moeten.

Alle dagen hebben zo hun eigen planeet. De maandag houdt verband met de maan. De planeet geassocieerd met het element water, van voelen, emoties en huiselijkheid. Ik voel dat ook altijd, ik wil wat poetsen en naar binnen keren.

Dinsdagen zijn mars dagen. In het Frans kun je dat nog herkennen aan de naam van de dag: “Mardi”. De dag van Mars.
De planeet die geassocieerd wordt met vuur. En niet zo gek; ook met oorlog. Maar in een wat positievere vorm herken ik het wel aan dinsdagen. Daadkrachtige dag vind ik het. Met gemak een hoop doen. Perfecte dag om te werken.

W

Hoe grappig is het dan, dat ik mezelf al 8 jaar dwing om op maandagen mijn mailing de deur uit de doen. Ik stond er laatst pas echt bij stil toen ik aan het nagaan was waar ik het mezelf niet naar de zin maak in mijn bedrijf. Ik kon overigens ook niet echt meer achterhalen waarom de keuze ooit op maandag is gevallen toen ik mijn eerste nieuwsbrief verstuurde.

De woensdag zou logischer zijn geweest, als dag van Mercurius met zijn geweldige communicatie. Want dat is wat ik met mijn mailing wil doen, communiceren met “mijn soort peeps”. En zo bezien zou ook vrijdag een goede dag zijn geweest, de dag van Venus, de godin van de liefde. Want ik zie mijn mails ook als liefdesbriefjes. Aan mijn peeps.

En zelfs donderdagen zouden handiger zijn dan maandagen. Donderdag, Jupiterdag. Geluk! Geld! Business! Ook mooie dagen om met je bedrijf in de pen te klimmen toch?!

Zo ongeveer alle dagen zijn beter dan de naar binnen gekeerde, gevoelige maandagen!
Amai. Tijd om dit na 8 jaar recht te zetten. En zo kondig ik vandaag met trots aan dat ik vanaf heden ga mailen op dinsdagen, want dat zijn mijn betere dagen.

Laat me op de dag van Mars jou het vuur wat aan de schenen leggen. Op een fijne manier dan hè. Omdat ik je wil inspireren mooie dingen te ondernemen, die voor jezelf supergoed aanvoelen en die voor anderen een verschil maken.

Als je mijn Dinsdag Inspiratie Mails wil ontvangen, dan kun je je hieronder inschrijven:

Klik hier om je aan te melden voor de Dinsdag Inspiratie Mails

En natuurlijk hoor ik graag wat jouw favoriete dag is! Laat het weten in de reacties hieronder!