Spiritualiteit hoort te gaan over vragen als “Hoe kunnen we van de wereld een betere plek maken? Of hoe kunnen we een fijnere dinsdagmiddag hebben?” Dat hoorde ik Doreen Virtue zeggen in een youtube video, lang geleden. Het is me altijd bijgebleven en vandaag vond ik de link naar die video ergens op mijn computer. Ik deel het stukje graag met je.

Ik vind dat ze dit geweldig onder woorden brengt, waar spiritualiteit volgens mij over gaat. Spiritualiteit (de goede soort) gaat helemaal niet over “opstijgen” en weg gaan van de wereld. Het gaat juist over “landen”. Over hoe je een bewust en blij mens kunt zijn. En dat is moeilijker dan je denkt.

Het gaat erom dat jij jouw unieke manier vindt om liefde te ervaren en uit te drukken. En dat je je persoonlijke missie kunt leven. Volgens Doreen hebben zogenaamde “lichtwerkers” naast die persoonlijke missie ook nog een missie voor de wereld. Deze laatste voelen ze als een soort intern stemmetje dat zegt “Ik moet iets doen voor de wereld/de natuur/anderen”. Dit herken ik zeker. Al noem ik me geen lichtwerker. (Ik houd gewoon niet van labels).

Hoe is dat voor jou? Hoe zie jij spiritualiteit en heb jij ook dat “je moet iets doen!” stemmetje?

Vertel het me hieronder in een reactie ­čśë


Inspiratiemails voor Bewuste & Ambitieuze Ondernemers

Schrijf je in voor mijn “Inspiratiemails” en ik stuur je iedere week een mail met inspiratie, mooie woorden en fijne oefeningen om jou te helpen jezelf en je bedrijf krachtig in de wereld te zetten! Klik hier om je aan te melden!