Workshop Monique Coppens op Lorelei festival 2019

Vrij in de vrouwelijke stroom is de titel van de workshop die ik ga geven op het Lorelei festival 2019, een festival voor en door vrouwen op een magische plek in de natuur. Hieronder lees je meer over de workshop inhoud én ik geef je links naar meer informatie en de gratis yoga nidra mp3. Om alvast thuis wat uit te proberen.

Vrij in de Vrouwelijke Stroom

Waar in je leven en lichaam heb jij blokkades of barrières in het aanvaarden van wie jij ten diepste bent als vrouw? In het laten stromen van jouw unieke energie? In deze workshop gaan we dit verkennen en we gaan blokkades in de stroom oplossen. Want hoe fijn is het als het lekker stroomt en alles moeiteloos gaat. Genieten van waar je bent, nu & hier. Vrouw zijn in deze bijzondere tijd. We doen dit opruimwerk voor onszelf, maar ook voor het collectief. De dochters. We ruimen op, door zacht te maken, met twee bijzondere vorm van yoga, een deelcirkel en met aanvullende creatieve oefeningen.

De workshop is opgebouwd rondom twee sessies “Yoga nidra”, ook wel de slaap van de yogi’s genoemd. Het is een yogavorm waarbij je ligt en gesproken aanwijzingen opvolgt. Het is een yogavorm die gestoeld is op oude tantrische oefeningen. Je doet aandacht- en ademhalingsoefeningen waarmee je in een steeds diepere laag van ontspanning komt. Je gaat tussen slapen en waken in schommelen. Tussen de werelden. Hier kun je loslaten wat niet meer bij je past. En net voordat we terugkeren naar het dagelijkse bewustzijn, planten we een krachtige intentie in je onderbewuste. In yoga nidra heet die intentie een “Sankalpa”. In de workshop zal ik een speciale sankalpa gebruiken, afgestemd op de energie van de zwarte Madonna en de aanwezige deelnemers. (Zie onderaan deze pagina voor meer informatie over de sankalpa)


Voordat we gaan liggen in yoga nidra doen we een reeks ‘flow’ yoga oefeningen die bestaan uit zachte en vloeiende bewegingen gericht op het opheffen van energie blokkades. Dit doen we voordat we gaan liggen, om de nidra reis naar binnen makkelijker en dieper te maken. Ook deze yogavorm is in te zetten om een intentie te planten.

Op het einde van de workshop heb je een heerlijk gevoel in lijf en leden én je hebt iets opgeruimd in je systeem waardoor de energie beter kan stromen. Door je lichaam én door je leven!

Ik geef ook op een van de ochtenden een Flow Yoga sessie!

Op Lorelei beginnen met een heerlijke flow yoga sessie is dé manier om het meeste uit je workshopdag te halen. Deze zachte vorm van yoga richt zich vooral op het goed door laten stromen van de energie door het lichaam. Het lichaam wordt eerst geactiveerd op muziek en daarna wordt er gewerkt met zachte reeksen van oefeningen, asana’s, visualisaties en mudra’s.
Door de opbouw van de oefeningen is het een hele toegankelijke vorm van yoga die iedereen mee kan doen. Je maakt je lichaam wakker, laat blokkades los en natuurlijk is er een heerlijke eind ontspanning. Mmmmmm.

Meer informatie vind je hier:

Lees hier verder over yoga nidra
Lees hier verder over werken met de sankalpa
Klik hier om een gratis yoga nidra sessie op mp3 te downloaden.

En meer over het Lorelei Festival lees je hier:

Klik hier om naar de Lorelei website te gaanN.B. In de 2e editie van Yoga Magazine, dat tot 6 juni in de winkels ligt, staat een uitgebreid artikel waar ik aan mee heb gewerkt, over de sankalpa in yoga nidra.