Vorige week heb ik de mensen op mijn inspiratie-maillijst wat meer gemaild dan de gebruikelijke 1 keer per weer. En dat vond ik best lastig om te doen, maar dan denk ik aan een coachtip die ik ooit heb gekregen en dan gaat het wel weer. Daar ga ik het in dit blog even met je over hebben.

Ik vond dat namelijk altijd erg moeilijk om te doen, om meerdere mails in 1 week te sturen omdat de startdatum van een cursus naderde. Het is gebruikelijk om dat te doen omdat je wilt dat de mensen die mee willen doen de informatie niet zullen missen. Maar gebruikelijk of niet, ik denk dan al snel “Ojee, wat zullen ze wel niet van me denken, met al die mails!”

Ik heb me daar echter op laten coachen en kreeg daardoor een geweldig inzicht waardoor ik het nu veel makkelijk kan doen. Dat inzicht wil ik graag met je delen vandaag, zodat je er aan denkt als jij een keer met iets van jezelf naar buiten treedt, waar je je misschien onzeker of kwetsbaar over voelt.

Ik legde mijn coach iets voor waarbij dit mijn gedachte ook was “Wat zullen ze er wel niet van vinden!”. Zegt hij doodleuk: “Ze vinden er toch wel iets van, dus dan kun je maar beter zorgen dat je het zelf wat vind.” Verrek die kwam binnen toen! Ik besefte me dat ik niet veel opschoot met mijn ge-emmer over wat “ze” ervan zullen vinden.

Sindsdien spreek ik mezelf streng toe als ik weer in die emmer dreig te vallen: “Waarom durf je niet gewoon te zeggen wat je te zeggen hebt? Je wilt toch ook alleen maar werken met mensen die het snappen of die zoeken wat jij te bieden heb? DOE GEWOON JE DING! Beken kleur, laat zien waar je voor staat en wat je wil doen en ja…..er zullen altijd mensen zijn die er wat negatiefs van vinden, maar dat zijn niet de mensen voor wie je het doet.

Je doet het voor de mensen die het willen horen, wat jij te zeggen hebt. Die het nodig hebben, er op zitten te wachten zelfs. Die mensen zijn er. Alleen ga je die niet vinden als je niet naar buiten durft te treden en je uitspreekt. Dan gaan zij je niet vinden. En da’s jammer. Doe gewoon je ding. Richt je op degene die het willen zien/horen/voelen. Zorg dat je er zelf blij van word. En dan komt het altijd goed”

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je vervelende reacties kunt krijgen, maar daar kun je wel een mouw aanpassen. En uiteraard heb ik ook coachtips over hoe je daar mee om kunt gaan, maar dat vertel ik je in het volgende blog, goed? Maken we er een cliffhanger van 😉

Voor nu wilde ik nog met je delen, dat het best spannend was om het ineens over het onderwerp “geld” te hebben. Maar ik heb er echt heel veel aan gehad om hiermee bezig te zijn. Het is toch best een taboe in spiri-wiri land, maar wat had ik gewild dat ik eerder en beter met dit onderwerp aan de slag was gegaan!

Wat ik nu leuk zou vinden is om wat van jou te horen. Wat vind jij van het onderwerp geld? En waar spreek jij je graag voor uit, of zou je je graag voor uit willen spreken in de toekomst? Deel het met me door hieronder te reageren. Lijkt me leuk van je te horen!

En dan wens ik je een hele mooie, uitgesproken week!

Monique

Ik vind het zó fijn om andere bewuste ondernemers te helpen ontdekken wat nu precies “hun ding” is en hoe ze dat het beste in de wereld kunnen zetten. Als jij zo iemand bent die daar hulp bij kan gebruiken, dan nodig ik je van harte uit voor een ontdekgesprek om af te stemmen of mijn trajecten passend voor je zijn. Je kan hier klikken om een vrijblijvende sessie boeken