Mijn naam is Monique Coppens, coach, schrijfster, yogadocent en voormalig psycholoog.

Tot zover de labels, hier onder lees je mijn echte verhaal.

Lange tijd heb ik het gevoel gehad niet helemaal thuis te zijn in mijn eigen leven.

Wie ik van binnen was, verschilde nogal met wie ik in de buitenwereld was. Nu weet ik dat het aan mezelf lag, dat ik maar wat aan de zijlijn van mijn leven stond, omdat ik niet beter wist. En omdat ik niet meer durfde te wensen voor mezelf. Mezelf niet meer durfde te laten zien.

Opgegroeid in een tijd waarin internet nog op moest komen, bij mensen die gewoon al heel gek vinden, heb ik lange tijd niet geweten hoe zeer je invloed hebt op dat wat er in je leven gebeurt.
En hoe zeer je jezelf kunt vormen en veranderen. Door te veranderen wat je over jezelf. En door te veranderen wat je doet. Door wat je gelooft dat mogelijk is.

Ik heb dan ook mijn portie burn-out en depressie gehad. Ik bleef maar zoeken naar de reden waarom ik niet uit de verf kwam met mijn duidelijk aanwezige capaciteiten, talenten en drive.

Het tij begon te keren toen ik in 2005, tijdens een heftige burnout periode de film “What the bleep do we know” keek. Dat sloeg in als een bom! In die film leggen ze uit hoe je je eigen leven vorm kunt geven, maar ook hoe je jezelf in de weg kunt zitten. En het waren allemaal dingen die ik heel erg herkende als psycholoog. Ik hervond mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid voor het leven.

Kort na “What the Bleep” kwam ook een andere film uit die “the Secret” heette en eigen het zelfde thema had, maar het wat simpeler uitgelegde. En toen was het hek helemaal van de dam voor mij.

De afgelopen vijftien ben ik bezig geweest met deze zelfstudie en ontdekkingsreis en heb ik heel veel geleerd en gedaan en over hoe je je eigen leven in kunt richten en hoe je jezelf op de rails kunt krijgen.

Ik vind het supergaaf en fijn om over deze onderwerpen te praten, en je te laten zien hoe je de hoofdrol kunt pakken in je eigen leven. En hoe je je wensen waar kan maken.

Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt!

En geen enkele wens of behoefte is onbelangrijk. Het leidt je altijd naar iets mooiers, iets diepers.

Als je meer van me wil leren over het waarmaken van je wensen en hoe je om kunt gaan met blokkades en zelftwijfel, schrijf je dan hieronder in voor mijn inspiratiemails. Ik stuur je graag tips, opdrachten en oefeningen waarmee je zelf aan de slag kan.

Ik wens je alle goeds. En zo is het!

Liefs
Monique