Richtlijnen voor Coaching

* Ben op tijd, als een afspraak niet door kan gaan meldt dit tijdig (1 dag van te voren) anders wordt de sessie in rekening gebracht.

* Zet je mobiele telefoon en andere afleiding uit tijdens het gesprek.

* Zorg voor een zo rustig mogelijke omgeving, zonder aanwezigheid van anderen.

* We blijven weg uit het verleden, we coachen in het heden en oplossingsgericht. Op het moment dat je te veel in het verleden zit, zonder dat dat bijdraagt aan de oplossing, breng ik je terug naar het nu en het door jouw gewenste resultaat.

* Het zelfde zal ik doen als je te veel afdwaalt van het thema waar we aan werken, ik zal je dan weer even aan het doel van het gesprek herinneren.

* Besef dat ik als coach je kan en waarschijnlijk ook zal confronteren met onprettige gevoelens of zaken, dit hoort bij het proces, dit wordt vanuit liefde gedaan en is altijd gericht op genezing en groei. Het is de bedoeling dat je dat bespreekbaar maakt in een sessie, want dan komen we waarschijnlijk pp een ander level in het gesprek.

* We praten over jou, wat jij kunt en wilt veranderen. Aan een andere persoon die niet aanwezig is bij het gesprek kunnen we niet werken.

* Wees met je volledige aandacht bij het gesprek.

* Na het einde van een sessie wordt er afgesproken wat je voor de volgende sessie thuis gaat doen, dat kan een oefening zijn, dat kan een overdenking zijn.

* Ik verwacht van je dat je in de tijd tussen de gesprekken actief aan de slag gaat met je eigen proces en doet wat we hebben afgesproken.

* De email begeleiding is bedoeld om extra ondersteuning en een eventuele stok achter de deur te bieden (als je die nodig hebt). Het is niet de bedoeling om hele coachingsgesprekken via email te voeren. Het is een aanvulling op de sessies, geen vervanging.

* Mocht iets onduidelijk zijn, vraag het me gerust. Ook na het gesprek kun je me bellen of mailen om vragen te stellen.

* Als je na het gesprek vastloopt met de oefeningen die je mee hebt gekregen verwacht ik van je dat je dat meteen bespreekbaar maakt en niet wacht tot het volgende gesprek. Dat zou zonde van de tijd zijn!

* Probeer er ook van te genieten en vertrouw erop dat je antwoorden zult vinden. Dat helpt!