Vorig jaar november zat ik in het La Place restaurant van het net failliet verklaarde Hudson Bay mijn spiksplinternieuwe boek van Marie Forleo te lezen. Het heet “Everything is Figureoutable” of heel mooi vertaald naar het Nederlands “Alles is Uitvogelbaar” en het gaat over over doelen stellen en waarmaken. En haar insteek is dat je er altijd wel een weg voor vindt als je iets wilt en er aan werkt. Nu was dat geen nieuwe materie voor mij, maar ik houd van Marie’s stijl én van haar instelling dat je altijd iets nieuws kunt leren. En dat was ook zo.

Sinds ik in 2002 een boekje kreeg over time-management ben ik me er al van bewust hoe belangrijk het is je wensen en doelen onder woorden te brengen en er concreet mee aan de slag te gaan.

En hoe moeilijk het is.
Om te weten wat je wilt.
Om er in te geloven.
Om er aan toe te komen en er echt werk van te maken
En om het niet op te geven, als je per ongeluk wéér iets hebt gekozen wat niet helemaal blijkt te brengen wat je ervan verwachtte.
Om opnieuw te durven kiezen en er weer voor te gaan.

Toen ik vorig jaar met een kopje thee aan de opdrachten van Marie’s boek werkte, had ik bijvoorbeeld nét een punt gezet achter een driejarige zoektocht om mijn draai te vinden met lokale activiteiten, zoals yogales geven, rode tentbijeenkomsten begeleiden en labyrintwandelingen organiseren. Ik had me net beseft dat ik weer meer terug wilde naar online werken en coachen, omdat dat beter bij mijn leven past. Maar hoe?

En toen kwam het moment in het boek waarop je je nummer 1 doel moest kiezen. Nu ben ik behoorlijk creatief dus ik had veel doelen verzonnen en genoeg te kiezen. Maar ineens. Ineens zag ik het. Ik had net met mijn laatste 2 euro dat kopje thee besteld. Oké, het was het einde van de maand. Maar toch.

Zo genant. Ik schaamde me kapot, dat dit al zo lang mijn realiteit is. Ik verdien niet genoeg geld met wat ik doe. Hoe zou het zijn om dat onderhand eens om te draaien?

Wat als ik nu eens daar mijn nummer 1 doel van maak?

Mijn maag draaide zich om en ik voelde mijn innerlijke kind ontevreden de armen over elkaar slaan en mokken “waarom we niet gewoon wat leuks gingen kiezen”. Maar iets in me zette door en koos voor het geld doel:

#1 doel: Een gezonde financiële basis creëren

Sexy? Nee. Echt niet. Ontzettend vervelend dat dít nou mijn doel moest worden. Maar ik wist dat ik geen enkel ander doel kon kiezen, want geen geld meer hebben aan het einde van de maand, de voortdurende spanning van weten dat je een probleem hebt als er iets stuk gaat.

Te weinig geld hebben kost zó veel energie. Ik verlangde naar de rust en stabiliteit die het gaat geven als ik “mijn geldgepuzzel” opgelost zou hebben.

En zo kwam het dat ik een heel saai, on-sexy doel voor mezelf koos om aan te werken, boven alle andere verlangens en wensen.

Ik denk niet dat ik toen al aan zag komen wat voor een gigantische reis ik zou gaan maken door deze toewijding aan dit ene doel:

Het begon goed saai: met het vinden van een stabiele kleine bijbaan zodat ik nog wel de ruimte zou hebben om mijn coachingsbedrijf terug op te bouwen. Ik dacht er aan om life coaching en yoga te mixen, maar dat liep even anders. Ik liep tegen een opleiding Money & Businesscoaching aan die zó bij me paste. Ik besefte me dat ik hier zo veel in te leren had. En dat er over lezen niet genoeg was. Ik wilde zélf gecoacht worden. En het mooie is, dat ik ook een certificering kon behalen om zelf met deze materialen te coachen in mijn bedrijf.

Echt op geen enkele manier had ik vorig jaar gedacht toen ik geld op nummer 1 zette dat ik een jaar later een “Money Breakthrough Business coach” zou zijn.

En ik had niet kunnen vermoeden hoe sterk het werken aan dat geld aspect en het zakelijker zijn in je bedrijf invloed heeft op zo veel aspecten van mijn leven.

Ik ben gegroeid als coach, als mens en ik heb dit hele jaar eindelijk niet meer meegemaakt dat ik een stukje maand aan het einde van mijn geld heb. En als ik naar mijn verlanglijstje kijk en naar mijn visionboard, dan zijn er stiekem en moeiteloos een hele hoop anderen dingen spontaan gelukt!

Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn met mijn financiën en mijn bedrijf, want ik ben pas net weer opnieuw begonnen, maar ik voel een weten en een vertrouwen in me dat ik er kom.

Ik heb echt mijn roeping gevonden, zo voelt het. Alsof alle puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen.

Dus zo zie je maar, dat je soms een doel of wens moet kiezen, niet omdat het zo leuk lijkt, maar omdat het je de meeste groei gaat geven. Het obstakel is de weg, of zoals Marcus Aurelius zei:

“Wat in de weg staat, wordt de weg”

En zo is het!

___________________________________________________________________________

Als opwarmer voor mijn Glorieuze Geld Golf heb ik maandag 26 oktober een GRATIS online workshop waarin ik je help jouw gelddoel te stellen en waar te maken! Schrijf je hier in voor mijn inspiratiemails en je krijgt volgende week alle informatie!