In een van mijn coach opleidingen leerde ik een coach vraag gebruiken die me tot op de dag van vandaag helpt om perfectionisme en zwaardmoedigheid te overwinnen. En het is een doodsimpele:

“Hoe makkelijk kan ik dit laten zijn?”

Ik heb er nogal een handje van om dingen moeilijker en groter te maken en deze vraag dwingt me al het overbodige te schrappen. Bijvoorbeeld als ik een coach product wil maken: Als ik even niet oplet en mezelf mijn gang laat gaan dan heb ik daar een hele nieuwe website en foto shoot voor nodig. En een leuke video natuurlijk. Zodat ik dat coach product goed kan promoten. En zodoende blijft het of op de plank liggen of ik word er zo door ontmoedigt dat ik er helemaal van af zie. Zonde. En dan gebruik ik hem dus, als mantra bijna: “Hoe makkelijk kan ik dit laten zijn?”

Wat is de meest makkelijke manier om dit te doen? Om aan het resultaat te komen? Wat kan er makkelijker? Wat kan geschrapt worden? Kan ik me laten helpen? Vooral ook dat je het “makkelijk laat zijn” en niet “makkelijk maakt” geeft een groot verschil. Door het eerste gaat je brein op zoek naar wat je kunt LATEN. Door het tweede gaat het zoeken naar wat je allemaal kunt DOEN. Krijg je het nog drukker! Nee, je wil vooral dingen laten!

En dan denk je ineens “Misschien kan ik er gewoon wat luchtiger over doen!”

Misschien zet ik gewoon een soort “goed-voor-nu-versie” neer en dan doen we het t.z.t nog wel een keer perfect over. En het werkt ook in je privé leven. Denk nog maar eens aan deze zin als je gedoe hebt met iets of iemand. Hoe makkelijk kun je het laten zijn? Misschien ga je dan helemaal geen energie meer verspillen aan sommige zaken.

Ik ben erg nieuwsgierig of je wat hebt aan deze tip. Is dit een coach vraag die je gaat toevoegen aan jouw gereedschapskist? Laat het me hieronder weten in de reacties.


En natuurlijk help ik je graag om het voor jou makkelijker te maken in jouw bedrijf!

Bijvoorbeeld met dit onderstaande coach product waarvoor ik nog geen website en videoshoot heb, maar wat wél erg fijn is om met me te doen als je vasthangt tussen bijbaan en eigen bedrijf: Klik op de foto of kijk hier: moniquecoppens.nl/exit